Vores danske studerende i Budapest

I slutningen af april fik otte danskstuderende på fortsætterniveau, chancen for at besøge Budapest. De var en del af den første årgang af en dansk Junior-konference, som er organiseret af danske lektorer for deres studerende fra Central- og Østeuropa. Konferencen er støttet af Danmark.

„Den danske ambassadør bød os velkommen mandag morgen på det humanistiske fakultet på Eötvös Loránd Universitet. Senere hørte vi en forelæsning om Lars von Triers værker af Bodil Marie Stavning Thomsen fra Københavns Universitet, mange præsentationer af studerende, en diskussion med den danske forfatter Peter Adolphsen og senere fik vi en guidet tur med de lokale studerende. Om aftenen hyggede vi os i det skandinaviske hus og spiste den rigtige ungarske gullasch, som blev lavet af vores nye venner fra Budapest.

På tirsdag var der flere studenterpræsentationer og en rigtig interessant forelæsning om den danske exceptionalisme af Torben Jelsbak fra Københavns Universitet. Konferencen blev afsluttet med oplæsning og diskussion med den danske forfatter og kunstner Halfdan Pisket. Alle bidrag var meget inspirerende og nogle af dem var også meget sjove!

 

Vi har allesammen nydt konferencen og er blevet venner med mange danskstuderende fra Budapest, Beograd, Gdansk og Poznan. Vi glæder os allerede til at være med igen til næste år. “

 

PROGRAM I BUDAPEST: juniorkonf folder A4 digital-2 (1)

Úvod > Důležitá oznámení > Videomanuál pro studenty vyjíždějící přes Erasmus+