Nový vzdělávací a rozvojový projekt na Skandinavistice

Od podzimu 2022 do zimy 2024 se na oddělení Skandinavistiky řeší návazný projekt „Memorabilia 2“ podpořený fondy EHP. Do projektu pod vedením dr. Venduly V. Hingarové se zapojí několik vyučujících, kteří inovují stávající předměty a nabídnou nové volitelné kurzy.

Shrnutí projektu:

Úspěšná spolupráce mezi Univerzitou Karlovou a Norskou vědeckou a technickou univerzitou v Trondheimu pokračuje projektem, který se zaměřuje na přenos nejnovějších poznatků z výzkumu do výuky a na přípravu studentů na jejich budoucí praxi. Tým českých a norských akademiků bude inovovat stávající kurzy skandinávské historie a společnosti na Oddělení skandinavistiky a NTNU. Do studijních materiálů navíc zapracují nové poznatky z výzkumu Čechů, kteří byli za druhé světové války nuceně nasazení na práci v Norsku.
Kromě toho sestaví na FF UK i nový praktický kurz pro studenty malých filologických oborů, jehož součástí bude i oborová praxe. Všechny výstupy přinesou dalším generacím skandinavistů příležitost prohloubit si své znalosti a zlepšit tak své šance na budoucí zaměstnatelnost.
Projekt pracuje také s tématy demokratizace a aktivního občanství ve výuce národních dějin, a navíc
posiluje úspěšnou spolupráci při zkoumání společných historických milníků.

 

Další info k projektu: Česko-severská memorabilia

 

Úvod > Důležitá oznámení > Videomanuál pro studenty vyjíždějící přes Erasmus+